Cégvilág

Többletpénz: örülnek a patikusok, újrakezdenék a tárgyalásokat

Van remény arra, hogy többletpénzt kapjanak a patikusok, hiszen az OEP idei gyógyszerkasszájában tetemes megtakarítás várható. A gyógyszerészek kamarája örül és ismét tárgyalna.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara örömmel vette a Világgazdaság mai számában megjelent írást, amelyben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár gyógyszerügyi főosztályvezetője arról számolt be, hogy év végére 27-30 milliárd forintos megtakarítás várható a gyógyszerkasszában. Molnár Márk úgy fogalmazott: a pozitív változásban a gyógyszerár csökkentések, a cégek forgalomarányos befizetései mellett szerepe van annak is, hogy a patikusok támogatták a generikus programot, s az olcsóbb készítmények vásárlására biztatták a pácienseket. Ezért a kormány mérlegeli, hogy a pénzmaradványból juttat a gyógyszerészeknek.

A kamara úgy fogalmazott: az OEP főosztályvezetőjének véleménye visszaigazolja a kamara korábbi nyilatkozatait a patikák nehéz gazdasági helyzetére vonatkozóan. A pénzmaradvány pedig azt erősíti meg, hogy a jelenlegi helyzetben is van forrás a probléma kezelésére, a nehéz helyzetben lévő gyógyszertárak részbeni kompenzálására, ezért a lehető legrövidebb időn belül ebben a kérdésben a tárgyalások újrakezdését várja a kormányzattól.

kamara gyógyszerkassza pénzmaradvány
Kapcsolódó cikkek