Cégvilág

800 millió dolláros adóssággal küzd az MTV tulajdonosa

Eladta 87 százalékos üzletrészét a videojátékokat gyártó Midway Games nevű cégben Sumner Redstone, a CBS Corp. és a Viacom tulajdonosa.

A Viacom Magyarországon is jelen van egyebek között a Music Tv, a Viva és a Comedy Central televízióval.) A Midwayért 100 ezer dollárt fizetett egy magánbefektető, Mark Thomas, aki az ügylettel 70 millió dollárnyi adósságot is átvesz Sumner mozihálózatának, a National Amusementnek a tartozásaiból.

A videojáték-gyártó eladása bizonyos adókedvezmények miatt is jól jön Redstone-nak. Az eladással a National Amusement 2008-as adózási veszteségei 800 millió dollárra emelkednek – mondta a Bloombergnek egy, a céghez közel álló forrás –, ennek egy részét le lehet majd vonni az eredményből, így adó-visszatérítést remélhet a társaság.

Ez megkönnyítheti a médiamágnás számára a mozihálózat összesen 800 millió dolláros, e hónapban lejáró tartozásának refinanszíroztatását. Néhány hete már felvetődött, hogy a kölcsön visszafizetése érdekében Redstone eladhatja a CBS-ben vagy a Viacomban lévő összes részvényét, ám végül csak 233 millió dollár értékű, szavazati jogot nem biztosító papírtól vált meg októberben.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

viacom cbs Comedy Central Sumner Redstone mtv
Kapcsolódó cikkek