Cégvilág

Kétmilliárdos felújítással megújul a Karancs Szálló - képek

Közel kétmilliárd forintos beruházással 150 férőhelyes négycsillagos, wellness-részleggel rendelkező konferenciahotel lesz a Karancs Szállóból, amely immár egy évtizede áll üresen Salgótarján városközpontjában – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón.

Tordai Péter, a Styl Építő Kft. cégvezetője a régi funkció visszaállítását tűzte ki célul társával, Füleki Tiborral, a cégcsoport elnökével. A Karancs Szálloda rekonstrukciós projektje sikerrel szerepelt a regionális fejlesztési tanács előtt, így 600 millió forint állami támogatásban részesül. A tervek szerint az épület egy négycsillagos wellness hotellé alakul át, melynek várható költsége megközelíti a 2 milliárd forintot.



A Karancs Szálló felújítása fontos része a városközpont 2006-ban megkezdett rehabilitációjának. A Hild-érmes centrum átalakításának első ütemében valósult meg a JAMKK külső és belső rekonstrukciója, a konferencia funkció kialakítása, valamint a Fő tér burkolata. A következő ütem pályázata még nem zárult, a jelenlegi városvezetés bízik benne, hogy a Jessica programban támogatást nyer a második ütem. Az épületek közül idő közben a napokban adták át a megújult Postát is.

A Karancs Szálló felújítása során az épület aljában kialakult szolgáltatási funkció megmarad, ezért a konferenciák és a szálló vendégek kiszolgálását lehetővé tevő éttermek, kabinetek a félemelet átépítésével oldhatók meg. A terv szerint legalább 180 személyes, a kor színvonalát tükröző étterem alakul ki az egykori „ötórai teák” helyszínén. A tetőtéren wellness szigetet képzelnek el a tervezők. Az egyik legnagyobb probléma a szálló mintegy 80 fős parkolási igényének biztosítása, amelyben a Karancs Szálló tulajdonosai és a város vezetői mielőbb szeretnék megtalálni a lehetséges megnyugtató megoldást.



A Karancs Szálló projektje nagy lendületet adhat a város és környéke turisztikai fejlődésének, hiszen évek óta elhangzik, hogy az egyik legnagyobb fék e téren a színvonalas szálláshelyek hiánya. A felújítás az elképzelések szerint legkorábban 2010-re fejeződhet be. Várható költsége megközelíti a 2 milliárd forintot.

A Karancs Szálló ügyében példaértékű együttműködés bontakozott ki, a politikai hovatartozástól függetlenül, az önkormányzat és a magánszféra összefogásával - hangsúlyozta Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján fideszes polgármestere.

karancs szálló tordai péter felújítás styl füleki tibor Salgótarján
Kapcsolódó cikkek