Cégvilág

Növekedne az egyetlen magyar cukorrépa feldolgozó cég

Piaci részesedésének növelésére törekszik a következő években az osztrák Agrana csoport tulajdonában lévő Magyar Cukor (MC) Zrt. – mondta Fischer Béla, a cég elnök-vezérigazgatója.

A társaság legalább 40 százalékos részarányt kíván elérni a 300-320 ezer tonnás éves cukorfelhasználású magyar piacon. Ez továbbra is vezető pozíciót garantálna a vállalat számára – állapította meg az elnök-vezérigazgató.

Mint ismert, mára a Magyar Cukor kaposvári gyára maradt az egyetlen cukorrépa-feldolgozó Magyarországon, miután – az EU-s cukorreform hatására – négy üzem is bezárt az elmúlt években. Az MC-nek 105 ezer tonnás éves uniós cukortermelési kvótája van, és ez azt is jelenti, hogy a hazai szükséglet kétharmadát ma már az fedezi.

A Magyar Cukor is arra törekszik, hogy – részarányának növelése érdekében – minél több importcukrot forgalmazhasson a belpiacon. A vállalat tegnap fejezte be az idei feldolgozási kampányt, amely alatt a hazai termelőktől összesen 425 ezer tonna cukorrépát vásárolt fel.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Agrana MC cukor cukorrépa Magyar Cukor
Kapcsolódó cikkek