Cégvilág

600 milliós tartozás - Mi lesz a Középületépítő sorsa?

Február 4-re hívták össze a Középületépítő (Közév) Zrt. újabb közgyűlését – értesült a Világgazdaság.

Ekkor dőlhet el, hogy a tulajdonosok milyen jövőt szánnak a gazdasági viharfelhőbe került cégnek. Annyi biztosnak tűnik, az egyik fő tulajdonos, az MFB Invest az eddigi több mint 3,5 milliárdos befektetésen felül már nem kíván többet áldozni a cégre, s úgy tudni, a Hídtechnika Kft. sem akar tőkét emelni a napi likviditási gondokkal küzdő Közévben.
 
A további kilátásokról csak találgatni lehet, az egyik lehetséges – és legderűlátóbb – forgatókönyv szerint szakmai befektetőnek adják el a céget, állítólag van is némi érdeklődés ezen a téren. Rosszabb verzió, ha felszámolást kér ellene valamelyik hitelezője. Mint hírlik, eddig is voltak már ilyen kezdeményezések, ám ezeket sikerült menedzselni, kifizetve az alvállalkozói igényeket.

Ideig-óráig a túlélést jelentheti az is, ha valamelyik vagyonelemét, például a kft.-jét értékesítik. Mint megtudtuk, az MFB Invest tárgyal kereskedelmi bankokkal reorganizációs nyújtásáról, ezt viszont erősen kétségessé teszik az ágazati megkötések, amelyek elsősorban az építőiparra vonatkoznak.

Mint ismert, a vállalat szállítói tartozásai már december végén meghaladták a 600 millió forintot, a kilátástalan helyzetben Tímár Gyula vezérigazgató lemondott posztjáról, ezt a múlt pénteki közgyűlés elfogadta.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Középületépítő Hídtechnika Kft. MFB Invest Közév
Kapcsolódó cikkek