Cégvilág

Akár 150 dolgozót is elküldhet a Knaus itthon

A korábbi reményekkel ellentétben nem kizárt, hogy akár 150 dolgozót is elbocsáthat az új tulajdonosunk” – mondta el lapunknak Botka József, a nyáron még 350, de ma már csupán 270 főt alkalmazó Knaus Tabbert Kft. ügyvezető igazgatója.

A csődbe jutott német lakókocsigyártó Knaus Tabbert GmbH vagyontárgyait – köztük a magyar leányvállalatot – ugyanis megvásárolta a holland HTP befektetői csoport.

A Financial Times nemrég még valószínűtlennek tartotta, hogy a három Knaus-üzem közül egyedül nyereséges magyarországi leányvállalatnál is elbocsátások legyenek, azonban úgy néz ki, minden másként lesz.

A HTP által a német csoportért fizetett mintegy 40 millió euróból 28 millió volt a bankhitel, amelyet a pénzintézet csupán a német kormánygarancia biztosítása után utalt át. A HTP ezért azt vállalta, hogy az 1200 németországi munkahely közül három évig megtart 650-et, tehát a lakókocsipiacnak a válság okozta forgalom-visszaesése miatt feleslegessé vált munkaerő-kapacitást valószínűleg Magyarországon is csökkenteni kell.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

HTP Knaus Financial Times leépítés
Kapcsolódó cikkek