Cégvilág

Bizakodó a válságban is a Hankook

A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére 2009-ben az árbevétel és a működési eredmény emelkedésével számol a koreai Hankook Tire.

Dollárban számítva a globális értékesítés a prognózis szerint meghaladja a 3,9 milliárdot, a működési eredmény pedig a 259,8 millió dollárt. A Hankook közleménye szerint ezt a növekedési célt a 2009-re várt gazdasági helyzet ellenére – többek között a technológiába és a márka hírnevének növelésébe fektetett folyamatos beruházások és befektetések alapján – tudja tartani.

A Hankook 2008-as eredményein az árbevétel növekedése ellenére is jelentős nyomot hagyott a reálgazdaságba átgyűrűző pénzügyi válság: a vállalat forgalma tavaly 6 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra bővült, ám a működési eredmény drasztikusan, 63,5 százalékkal, 103,6 millió dollárra esett vissza.

Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. PR-menedzsere a Világgazdaság megkeresésére elmondta, a jelentős csökkenés egyrészt a magas alapanyagárakkal és az eredményekre kedvezőtlenül ható árfolyamváltozásokkal, másrészt a koreai és magyarországi beruházásokkal magyarázható.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

értéksítés árbevétel Hankook Hankook Tire Magyarország Kft
Kapcsolódó cikkek