Cégvilág

Csokoládé tevetejből - Fotó a világújdonságról!

A világon elsőként, tevetejből készült csokoládé gyártásába kezdett a bécsi Manner. Az Al Nassma néven piacra dobott édesség egyelőre csak Dubaiban kapható.

A különleges csokoládé egyik fő összetevője, a tevetej egy Dubai közelében lévő farmról származik, ahol háromezer teve biztosítja a folyamatos utánpótlást. Az alapanyagot tejpor formájában szállítják a Manner bécsi gyárába, ahol még maguk állítják elő az édességeikhez szükséges csokoládét - a kakaóbab pörkölésétől a kakaóvaj sajtolásáig. A frissítő tengeri szellőről – Al Nassma – elnevezett csokoládékülönlegességet hagyományos tábla illetve teve formába öntik, és visszaviszik Dubaiba.



Itt a reptéren, a városban valamint a tevefarm szomszédságában található saját üzletben árulják az ínyencséget. Az arab térségben egyébként szívesen fogyasztják a tevetejet magas c-vitamin és ásványianyag-, valamint alacsony zsírtartalma miatt. A Magyarországon elsősorban mogyorós ostyájáról ismert bécsi vállalkozásnak egyébként nem ez az első nem tehéntejből készülő terméke. A salzburgi Johann Georg Hochleitner cégének öt éve készít birka- illetve bio-kecsketejből többféle csokoládét.

A laktózintoleranciában szenvedők által is fogyasztható édességek egész Európában nagy érdeklődést váltottak ki. A Walter Hochleitner és Josef Manner alapította HM-Schokolade GmbH, amely a most piacra dobott tevetej-csokoládét is jegyzi, három évig dolgozott a projekt megvalósításán.

tevetej Al Nassma dubai Manner
Kapcsolódó cikkek