Cégvilág

Íme, a világ első hordozható Blu-ray lejátszója - Fotó

A Panasonic DMP-B15 májusban jelenik meg, ezzel – a PC World tudomása szerint – a japán gyártó jelenik meg elsőként hordozható Blu-ray lejátszóval.

A DMP-B15 típusnévre hallgató modell az első, kéklézeres lemezeket lejátszó, hordozható eszköz – írja a PC World. A Panasonic májusban dobja piacra a most bemutatott modellt, melynek van egy hátulütője – a 8,9 hüvelykes LCD-vel szerelt lejátszó ára egy netbookénak felel meg.

Ha viszont valaki nem érdeklődik az internetes letöltés iránt, megfelelő választás lehet számára a DMP-B15, amely három óráig üzemelhet egy feltöltést követően. Az eszköz támogatja az internetes kapcsolódást lehetővé tevő BD Live szabványt, valamint a kép a képben funkcióról is gondoskodó BonusView-t. A gép HDMI csatlakozóval kapcsolható össze a házimozival, így asztali lejátszóként is használható, az SD kártya olvasó pedig megkönnyíti a fotók nézegetését.

Ezen kívül az ethernet csatlakozóval a lejátszó eléri az Amazon Video On-Demand szolgáltatását, a YouTube-ot, Google Picasa Web fotó albumait, valamint a Bloomberg híreit – vagyis, bár korlátozottan, de hozzáférhetőek egyes internetes tartalmak. A készülék áráról a cég egyelőre nem adott tájékoztatást.

A Panasonic sajtótájékoztatóján bejelentette első Blu-ray/VHS lejátszójának érkezését is. Emellett két új kéklézeres készülék: a DMP-BD60 és a DMP-BD80 is a polcokra kerül hamarosan.

Panasonic BD Live ethernet blu-ray HDMI VHS lejátszó Picasa youtube Amazon
Kapcsolódó cikkek