blu-ray

Gyárbezárások a Sonynál - Lejárt a DVD meghajtók kora?

A Sony bejelentette, hogy decemberben bezárja Blu-ray, DVD és CD meghajtókat gyártó Optiarc üzemét, miután a táblagépek és a netbookok terjedésével egyre kisebb az igény a meghajtók iránt.
2012.08.28 Olvasási idő: 0 perc

Tízezer forintos iPhone - 12 kütyü, ami olcsóbb lesz idén

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai DealNews portál összegyűjtötte azt a tizenkét szórakoztatóelektronikai eszközt, amelynek ára a trend szerint jelentősen csökken idén.
2011.01.26 Olvasási idő: 0 perc

3D-képes laptopot mutat be a Toshiba

A Toshiba júliusban mutatja be Japánban az első, háromdimenziós ábrázolásra képes Blu-ray meghajtóval szerelt laptopját.
2010.06.07 Olvasási idő: 0 perc

Hiába a digitalizáció, jobban szeretjük a papírfotót és a CD-t

Egy, a napokban közzétett brit felmérés ellentmondani látszik annak az elképzelésnek, amely standard formátumnak tartja a digitális tartalomszolgáltatást. A kutatás szerint ugyanis a fogyasztók többsége olyan hozzáadott értéket társít a fizikai hordozókhoz, amelyet a digitális fájlokhoz már nem kapcsolnak hozzá.
2010.05.18 Olvasási idő: 0 perc

Avatar: a kalózok körében is hatalmas siker

Miután minden elképelhető filmes rekordot megdöntött, újabb látványos, bár nem túl kedvező eredményt ért el az Avatar. A film kalóz Blu-ray kópiáját ugyanis alig néhány nap alatt minden eddiginél többen töltötték le az interneten.
2010.04.29 Olvasási idő: 0 perc

Újabb rekordot döntött az Avatar

James Cameron filmeposza ismét rekordot döntött azzal, hogy négy nap alatt 6,7 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban DVD-n és Blu-ray-en.
2010.04.26 Olvasási idő: 0 perc

A Sony csöndben harcol a Linux ellen

A Sony hamarosan közzéteszi a Playstation 3 frissítését, amely megszünteti az operációs rendszer megválasztásának lehetőségét.
2010.03.29 Olvasási idő: 0 perc

Júniustól kapható a Sony 3D-s tévéje

A Sony japánban júniusban kezdi árusítani háromdimenziós lapos tévéjét. Várhatóan ez lesz az amúgy is telített piac következő nagy dobása, és legkeresettebb terméke.
2010.03.09 Olvasási idő: 0 perc

Közösen emelik a Blu-ray árát a cégek

A Mitsubishi, a Toshiba, a Thomson és a Warner Bros. közös szerzői jogi csoportot hozott létre, amely a jövőben minden Blu-ray termékért díjat kér majd.
2010.03.08 Olvasási idő: 0 perc

Hét év után először költöttek többet mozijegyre, mint DVD-re

Az Adams Media Research felmérése szerint 2009-ben az amerikaiak több pénzt adtak ki mozijegyre, mint DVD-re. Utoljára 2002-ben fordult elő ilyen, az adatok stratégiájuk átgondolására késztethetik a stúdiókat.
2010.01.04 Olvasási idő: 0 perc