Cégvilág

Itt az internet nélkül is működő Gmail!

A Google új Gmail Labs alkalmazás érkezéséről számolt be: a Gears segítségével a webes postafiók tartalma a számítógépre kerül, így a levelezés egy része offline módban is használható.

A Gmail Labs új fejlesztése egyelőre kísérleti stádiumban van, de már használható – írja a Gmail hivatalos blogjában Andy Palay fejlesztő. Az alkalmazás lényege, hogy a webes postafiók tartalma offline módban is elérhető legye. Ehhez a Gears alkalmazás letöltése szükséges, amelynek feladata, hogy a web szerveren tárolt adatokat a helyi állománnyal szinkronizálja.

Amint megszakad a kapcsolat, a Gmail az új beállítással rögtön átkapcsol offline módba és a helyi számítógépen tárolt adatokkal dolgozik tovább. Ebben az esetben a levelek egy "küldendő" fiókba kerülnek és amint visszaépül a kapcsolat, elküldésre is kerülnek.

Szintén hasznos lehet a "töredezett kapcsolat mód", amely megbízhatatlan internetkapcsolat esetén nyújt biztonságot. Ha például valaki a szomszéd Wifijén keresztül éri el a fiókot, a hálózat hol működik, hol nem. A Gmail ezért ilyenkor helyben is tárolja az adatokat, de a szerverrel is szinkronizál.

A szolgáltatás jelenleg az angol vagy amerikai nyelvű Gmail felhasználók számára elérhető.

szerver offline Google gmail
Kapcsolódó cikkek