BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmillió köbméter gázt küld a Mol Szerbiának

A Mol kisegíti Szerbiát kétmillió köbméter gázzal és emlékeztet, milyen hasznos is lenne a térségi gázháló - amelybe Szerbiát is várja - mielőbbi létrehozása.

A Mol a hazai többlettermelésből 2 millió köbméter földgázt biztosít ma Szerbia irányába. A hazai lakosság elmúlt órákban mutatott felelős és fegyelmezett fogyasztói magatartásának köszönhetően a tegnapi hazai fogyasztás kevesebb volt a vártnál, mindössze 61 millió köbméter. Így a jelenleg rendelkezésre álló gázforrások megengedik Szerbia átmeneti kisegítését egy kisebb, 2 millió köbméteres gázmennyiséggel, amit a Mol  hazai többlettermelése biztosít, írja közleményében a társaság.

„Régóta hangsúlyozzuk, hogy a régióbeli országoknak közös stratégiát, közös szállítóhálózatot (NETS) és tárolókapacitásokat kell kidolgozniuk, hogy egymás megsegítése, közös kiszolgáltatottságunk csökkentése ne eseti lehetőség legyen, hanem intézményes megoldás”– emelte ki Alács Lajos, a Mol Gas & Power divíziójának ügyvezető igazgatója. A rendkívüli gázmennyiség Szerbia felé történő biztosítására a vállalat azonnali intézkedést adott ki, s órákon belül megkezdődhet a szállítás. A technikai egyeztetést a rendszerirányító FGSZ és a szerb szállító vállalat (SRBJAGAS) végzi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.