Cégvilág

"Rátette a kezét" a Microsoft Obama beikatásának online közvetítésére is

Barack Obama keddi beiktatását a Microsoft Silverlight böngésző alapú médialejátszója fogja közvetiteni online. A Microsoft pénteken jelentette be, hogy Obama Elnöki Beiktatási Bizottsága az ő megoldásukat választotta a keddi Washington DC-beli esemény sugárzásához.

Ez már a második alkalom, hogy Obama a Silverlightot használja, a Demokratikus Nemzeti Gyűlésen tavaly augusztusban elhangzott jelöltállitási köszönőbeszédét is a Microsoft technológiája juttatta el az online közönséghez.

Ez a harmadik alkalom, hogy a Silverlight nagy horderejű eseményt közvetithet, a tavalyi olimpia idején az NBC is rajta keresztül tett elérhetővé rangos sporteseményeket. A Microsoft azonban csak egy újabb cég a sorban ami hasznot húz Obama modern technológia iránti lelkesedéséből.

A Salesforce.com minden jel szerint a héten kapott zöld utat Obama PR gépezetétől, hogy beinditsa a Change.gov szájtot ahol amerika állampolgárai javaslatokat tehetnek az Egyesült Államok politikájára vonatkozóan.

A legelső és egyben legtöbb támogatót maga mögött tudható állampolgári javaslat Obamának: "Yo, passzold a jointot." De még ezen cégeknél is gyorsabban lépett akcióba a Sun Microsystems. Röviddel Obama győzelmének novemberi bejentése után Jonathan Schwartz, a Sun vezérigazgatója blogbejegyzésben gratulált Obamának, valamint elárulta az érdeklődőknek, hogy a BarackObama.com a Sun által fejlesztett MySQL-t használta.

Obama Salesforce Silverlight Microsoft
Kapcsolódó cikkek