Cégvilág

Újabb társkeresési módszer: csak a néhány utcányira lévőket "találja" meg a mobilos társkereső szolgáltatás

Nőni fog a mobiltelefonos társkeresés népszerűsége, és a szolgáltatásból származó bevételek egy éven belül meghaladhatják az egymilliárd dollárt a Jupiter Research elemző cég szerint.

A mobilos társkeresésből és chat szolgáltatásból származó bevételek egy éven belül elérhetik az egymilliárd dollárt, négy éven belül pedig 1,3 milliárdnál is nagyobbak lehetnek világ szerte jósolta az egyik legnagyobb internetes piacelemző cég. A legnépszerűbb külföldi társkereső oldalak mostanában kezdik a szolgáltatásaikat mobiltelefonon is elérhetővé tenni és több, csak mobiltelefonos randi szervezéssel foglakozó cég is alakult tavaly. A Jupiter Research szerint ezeknek a vállalkozásoknak minden esélyük megvan a sikerre. A videó telefonálást és helymeghatározást lehetővé tevő harmadik generációs mobilok új lehetőségeket nyitottak meg a társkeresésre specializálódott cégek előtt.

Az egyik újonnan alakult cég szolgáltatása segítségével például, olyanokkal ismerkedhetnek meg a partnerkeresők, akik éppen legfeljebb néhány utcányira tartózkodnak tőlük, ami jelentősen lerövidítheti egy randi megszervezésének az idejét.

A mobilos társkeresés elterjedését egyelőre biztonsági problémák, sok szolgáltató megbízhatatlansága és a megfelelő üzleti modell hiánya gátolja. Ezekért a szolgáltatásokért sokféleképpen lehet fizetni, van cég, amelyik üzenetenként vesz le pénzt a felhasználó számlájáról, vannak tagsági díjas szolgáltatók és olyanok is melyek a reklámbevételekből tartják el magukat.

A Jupiter Research szerint a jövőben valamilyen előfizetéses modell fog a legnagyobb mértékben elterjedni, de többi fizetési lehetőség is megmarad majd.

mobil utca társkereső
Kapcsolódó cikkek