Cégvilág

Várakozásokon felüli eredményeket hozott a Johnson&Johnson

A Johnson&Johnson (J&J) adózott eredménye üzleti évének negyedik negyedében 14 százalékkal 2,71 milliárd dollárra emelkedett. A vállalat és az elemzők is gyengébb eredményre számítottak.

A J&J forgalma a jelentős profitjavulás mellett ugyanakkor 4,9 százalékkal 15,18 százalékra esett vissza. Az árbevétel csökkenését elsősorban a gyógyszer-üzletágnak tulajdonítja a vállalat, amelynek forgalma 11 százalékkal 5,7 milliárd dollárra esett vissza. A vállalat által pszichiátriai betegségek kezelésére készített Risperdal eladása ugyanis a generikus versenytársak piacra lépése után 66,5 százalékkal csökkent.

Az orvosi műszerek forgalma 2 százalékkal 5,6 milliárd dollárra csökkent, amelyet a fogyasztói cikkek értékesítésének (3,9 milliárd dollár) 1,2 százalékos növekedése kompenzált valamelyest.

2009-es pronózisában 4,45 és 4,55 dollár közötti adózott eredménnyel számol. A J&J előrejelzésében számolt a Mentor Corp., plasztikai implantátumokat gyártó vállalat megvásárlásával járó költségekkel is, amelynek zárása januárban kerül sor.

gyógyszer negyedéves jelentés kozmetika Johnson&Johnson
Kapcsolódó cikkek