Cégvilág

A világ második legnagyobb gyógyszergyártója is elbocsát

A világ második legnagyobb gyógyszergyártója, a brit GlaxoSmithKline (GSK) a hét végén bejelentette, világszerte mintegy hatezer alkalmazottjától akar megválni.

A hozzávetőleg 100 ezer főt foglalkoztató multinacionális cég menedzsmentje ugyanakkor nem zárta ki, hogy a leépítés később akár a munkavállalók tíz százalékát is érintheti. Az originális gyógyszereket gyártó és a kutatás-fejlesztésre összpontosító GSK a generikus készítmények piaci előretörésével indokolta a tervezett létszámcsökkentést.

A társaság huzamosabb ideje az eladások visszaeséséről számol be, közlésük szerint a mélyrepülés már a jelenleg legnagyobb forgalmú terméküket, az asztma elleni Advairt is érinti. A megtakarítási program részleteit csütörtökön, a cég negyedéves eredményeivel
együtt teszik közzé.

Leitner György, a GSK Pharma ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, a mostani létszám-leépítési terv Magyarországot nem érinti.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

GSK Pharma Leitner GlaxoSmithKline
Kapcsolódó cikkek