Cégvilág

Felszámolják a Zalabaromfit

Elrendelte a zalaegerszegi Zalabaromfi Szárnyas (ZSZ) Zrt. felszámolását a Zala megyei bíróság - áll a bíróság mai közleményében.

A felszámolást elrendelő végzés január 29-én emelkedett jogerőre. Mint ismert, a CIB még tavaly szeptemberben zárolta a ZSZ és a vele azonos érdekkörbe tarozó Zalanaromfi Kereskedőház Zrt. számláit. A termelés Zalegerszegen még akkor leállt, így - vélik szakértők - már nincs esély arra, hogy a feldolgozást a vállalat vagyonelemeivel újra lehessen indítani.

Korábbi híradások szerint a ZSZ ellehetetlenülésében főként az játszott szerepet, hogy a Dale tulajdonosa más érdekeltségeiknél kifogásolható pénzügyi-gazdasági tranzakciókat hajtottak végre.

A Zalabaromfit két éve vásárolta meg egy másik felszámolási eljárásban a Dale elnevezésű konzorcium, amely a budapesti Commerce Rental Kft.-ből (cégbírósági adatok szerint ma már Commerce Capital Zrt.), a szegedi Hungarocorn 2000 Kft.-ből és a Seychelle-szigeteken bejegyzett Dale Holdings Ltd.-ből áll. A feldolgozó először 2006 májusában került felszámolás alá, miután a Mónos Péter tulajdonos nevével fémjelzett Carnex-birodalom baromfiüzletága összeomlott.

zalabaromfi felszámolás bíróság
Kapcsolódó cikkek