Az EMFESZ Kft. nyerte meg a gázbeszerzésre vonatkozó jászberényi önkormányzati közbeszerzési pályázatot, írja közleményében a társaság. Eszerint 2009. január 1-jétől az EMFESZ látja el földgázzal a közel 30 ezer lakosú Jászberény önkormányzati fenntartású intézményeit.

Az EMFESZ 2008. szeptembere óta ad el gázt önkormányzatoknak. Jelenleg száz felett van azoknak az önkormányzatoknak a száma, amelyek gázszolgáltató váltása jelenleg is folyamatban van. A kft. az idén indult önkormányzati előadás sorozatában az összes települési önkormányzatot tájékoztatják a földgáz szabadpiacra történő átállás lehetőségeiről.

Az EMFESZ az önkormányzatoknak egyedi üzleti feltételeket, személyre szabott szerződéskötési lehetőségeket biztosít és egyénileg kalkulált, a fogyasztás mértékéhez és jellegéhez igazított, kedvező árat nyújt. Az önkormányzatok szabadpiaci gázellátása során a közbeszerzési eljárásokban, a szolgáltatók egymással versenyezve törekszenek a legkedvezőbb ár és szerződési feltételek biztosítására.