Cégvilág

Ma végleg bedőlhet a Középületépítő

Kedvezőtlen fordulat esetén akár a fizetésképtelenséget is bejelenthetik a Középületépítő Zrt. (Közév) ma folytatódó közgyűlésén.

A február eleji első fordulóban nem sikerült rendezni a társaság tőkehelyzetét, sőt napirendre sem került a téma. Azért halasztották el a cég sorsát eldöntő határozatokat, mert időközben kiderült: a korábban gondolttal szemben nem 400, hanem 700 millió forint (egyes információk szerint ennél is több) kellene a cég fizetőképességének.

Immár közismert tény, hogy a zrt. napi likviditási gondokkal küzd. A várt 15 milliárdos bevétel helyett tavaly mindössze durván 5 milliárdot könyvelhetett el. Menekülési útvonalat jelentene, ha a jelenlegi többségi tulajdonosai – az MFB Invest és a Hídtechnika Kft. – újraértékelnék eddigi elutasító jelzéseiket, és mégis további pénzeket pumpálnának a cégbe. Ám erre, úgy tudjuk, nincs hajlandóság. Ugyancsak nem látszik reális forgatókönyvnek, hogy tőkeerős szakmai befektetőnek adnák el a Közév meghatározó részvénycsomagját.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

részvény Középületépítő Hídtechnika fizetésképtelen MFB Invest csőd Közév elad
Kapcsolódó cikkek