Cégvilág

"Még a magánberuházások létrejöttét is megakadályozzák"

Drámaian, csaknem 70 százalékkal csökken az idén a hazai céges rendezvények, konferenciák száma a múlt évhez képest.

Bár a jelenség az egész országban érzékelhető, a visszaesés Budapestnek jelenti a legnagyobb érvágást, hiszen az üzleti turisták aránya itt az átlagosnál jóval magasabb. A tudományos konferenciákra továbbra is lenne igény, megfelelő méretű központ híján azonban lassan kiszorulunk az egyébként óriási bevételt hozó üzletből.

Az egyesületek, szövetségek által évente megtartott, több ezer fős kongresszusokat nem érinti a gazdasági így az ebből befolyó bevételek továbbra is megmaradnak, ha egy város korábban elnyerte azok rendezési jogát – hangsúlyozza Köves Tamás, a Budapest Meeting Kft. ügyvezető igazgatója, egyben a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége tanácsadó testületének tagja.

"Kongresszusi központ híján hatalmas versenyhátrányba kerülünk, hiszen a régióban az egykori szocialista országok mindegyike felismerte a tudományos konferenciákban rejlő lehetőséget. Magyarországon azonban még a magánberuházások létrejöttét is megakadályozzák" – fűzte hozzá.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége kongresszusi központ Budapest Meeting Kft konferencia befektetés
Kapcsolódó cikkek