Cégvilág

A kislakás a legbiztosabb befektetés

Korábban nem látott alkupozícióba kerültek a vevők a hazai ingatlanpiacon. Már tavaly év végén megmutatkoztak azok a hatások, melyek akár hosszabb távon is formálhatják majd a piac egészét: 4-5 év után újra egyértelmű eltolódás látszik a kisebb lakások irányába, és ez tendencia a minőségi lakások terén is jelentkezik.

A Sasad Liget fejlesztői gyorsan és rugalmasan reagálnak a megváltozott vevői igényekre: a lakáskínálat gyors átalakításával növelik a keresettebb kislakások számát. Jelentősen megváltozott az utóbbi hónapokban a piaci kereslet, és ezáltal az érzékelt lakásvásárlási szokások is. A pénzügyi válság okozta hitelszűke miatt csökkent a hitelből vásárlók száma, megnőtt a szükséges önerő, eltűntek az eddig nagy számban jelenlévő külföldi vevők, hosszabb lett a lakásvásárlási folyamat és nagyobb számban jelentek meg azok a készpénzes vevők, akik biztos befektetési lehetőséget látnak egy-egy ingatlanban – fogalmaz a Biggeorge’s közleménye.

Ebben a piaci környezetben még a magasabb kategóriájú ingatlanok esetében is a legbiztosabb befektetésnek, legkönnyebben eladhatónak a kislakásokat lehet tekinteni.  Néhány hónapja jelentősen átalakult az és ebben a XI. kerület sem képez kivételt. Ennek egyik legfőbb jele, hogy idén, a kisebb, 1,5-2 szobás lakások váltak a legkeresettebbekké – még a magasabb nívójú lakások körében is.

Idén 9600 társasházi lakás átadását tervezik Budapesten a többnyire már elkezdett projektek keretében, derül ki az Otthon Centrum 2009. februári, teljes körű budapesti felméréséből. Ugyanakkor sokéves tapasztalat, hogy az év eleji tervek kb. egyharmada, rendre átcsúszik a következő évre, s ez a tendencia idén minden bizonnyal erősödik is. Becslések szerint így idén mintegy 30 százalékkal csökkenhet a megépülő

kislakás ingatlan hitel önerő befektetés Biggeorge’s vásárlás Otthon Centrum
Kapcsolódó cikkek