Cégvilág

Április végétől indul a telephelyfejlesztési pályázat!

Jó hír a vállalkozásoknak, hogy várhatóan április 30-tól végre lehet pályázni telephelyfejlesztésre. A hét regionális operatív program (rop) keretében megjelenő kiírások tervezeteinek egyeztetése a múlt hét végén zárult le.

A jelenleg véglegesítés alatt álló új regionális felhívások együttes előirányzott kerete 17,31 milliárd forint. Összesen 305 nyertes projekttel számol a kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az új konstrukciónak helyet gazdaságfejlesztési prioritás célja a kis- és középvállalkozások (kkv-k) növekedésének ösztönzése, versenyképességének fokozása a foglalkoztatottság megtartása, javítása mellett.

Az egyfordulós pályázat a kkv-k működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyeinek modernizációját és bővítését, a nem megfelelő telephelyek cseréjét, azok kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni. A kiírás egyrészt a termelő- és szolgáltatótevékenységüket fejleszteni kívánó vállalkozások meglévő telephelyének, másrészt a működő gazdasági társaságok új telephelyeinek kialakítását és fejlesztését támogatja az unió társfinanszírozásával.

A kiírás szerint gazdasági társasági vagy szövetkezeti formában működő kkv-k pályázhatnak. A telephelyek fejlesztésére ipari parkban, ipari, illetve barnamezős területen van lehetőség. Zöldmezős területen ilyen beruházás csak akkor támogatható, ha a pályázót az önkormányzat vagy valamely hatóság kötelezi telephelyének felszámolására, elhagyására.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

zöldmezős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kkv finanszírozás telephelyfejlesztés pályázat
Kapcsolódó cikkek