Cégvilág

Az év legmegbízhatóbb autói - Galéria

A J.D. Power and Associates ebben az évben is összeállította az általa legmegbízhatóbbaknak tartott, az Egyesült Államokban forgalmazott autók listáját, amelyet ezúttal is egy Lexus, pontosabban a Lexus LS 430 vezet.

A J.D. Power and Associates top tízes listáján a 2006-os kiadású Lexus LS 430 szerezte meg a legmegbízhatóbbnak járó első helyet. A cég felmérése szerint a tulajdonosok elsősorban a külső visszapillantó tükrökkel, a navigációs rendszer hiányosságaira és az akkumulátor hibájára panaszkodtak.

A második legjobb szintén egy Lexus, a 2006-os SC 430 esetében a már említett akkumulátor gondok mellett a keréknyomás visszajelző rendszer és a sérülékeny fényezés jelentettek csak problémát. A bronzérmet a Mercury Grand Marquis 2006-os szériája szerezte meg, a tulajdonosak csak a menetzajra és a légkondicionálóra, no meg a hangos fékekre panaszkodtak.

A negyedik Buick Lucerne-nek gyengesége az első fényszóró, a fékek remegése és időként félrehúz a kormánya is. Az ötödik helyre sorolt Buick LaCrosse-nál is gondot jelent a fékremegés és a tulajdonosok szerint időnként furcsa hangokat hallat a kormány, illetve a motor. A hatodik Mercury Montegónál a legnagyobb gond, hogy nehezen nyílik a csomagtartója, illetve a tanksapkája a fék pedig nyomot hagy a kerekeken.

A hetedik Toyota Camry tulajdonosai sem panaszkodtak másra, mint a menetzajra és a fényezés gyengeségére, a nyolcadik Acura RL-nél pedig zajosak a fékek, gyengélkedik az akkumulátor és a kéz nélkül vezérelhető kommunikációs rendszer nem mindig ismeri fel a parancsokat. A kilencedik helyre sorolt Lexus ES 330 esetében már komolyabb gondok akadnak: csúszik, illetve rosszul működik a váltó, emellett jelentkezik a szokásos fényezési probléma is. A top tízes skála legaljára a Toyota Avalon került, amelynek tulajdonosai szintén váltó gondokkal küzdenek a fényezési és lökhárító gondok mellett.


[enews_gallery id='296714']

fék fényezés lista Lexus Buick Mercury Toyota kormány váltó
Kapcsolódó cikkek