Cégvilág

Ez nem tévé, ez internet! - Új stratégia a Yahoo videónál

A Yahoo újra megpróbál jelentős részt szerezni az internetes videó szegmensből. Miután a korábbi stratégia csődöt mondott, a keresőcég most homlokegyenest az ellenkezőjébe vágott bele, méghozzá sikerrel.

Spotlight to Nightlight címmel minivideó sorozatot indít a Yahoo. A cég vezetése most másodszor próbál betörni az internetes videóvilágba, ezúttal úgy, hogy szándékosan nem próbál konkurálni a televízióval – írja a New York Times. A Yahoo pár éve már belevágott az internetes videógyártásba, de nem sok sikerrel. A tervek között még rejtett webkamerás valóságshow is szerepelt, de a műsorok olyan költségesek voltak, hogy a projekt 2006-ban abbamaradt.

"Valószínűleg rossz megközelítést alkalmaztunk" – mondta Sibyl Goldman, a vállalat szórakoztatási üzletágának vezetője, aki szerint a Yahoo akkor úgy készített műsorokat, hogy nem is létezett rá igény. Goldman szerint a televíziónál alkalmazott egyirányú modell nem vált be, ezért most ennek ellenkezőjével kísérletezik a Yahoo. A cég kétperces show műsort indított Prime Time in No Time címmel – a TV műsorok legjobb pillanatait összegyűjtő videókat átlag 400 ezren nézik meg naponta.

A Spotlight to Nightlight hasonlóan rövid műsor lesz, amelyben egy korábbi Miss USA interjúvol meg sztárokat az anyaságról. A Yahoo már támogatási szerződést kötött a Farm State Insurance-szel, a vállalat a műsor segítségével szeretné bővíteni női ügyfeleinek körét.

videó tv Yahoo show műsor
Kapcsolódó cikkek