Cégvilág

Feel the difference - Sokkal-sokkal karcsúbb lesz a Ford

A Ford mai tájékoztatása szerint romániai, német és spanyol gyárában hajt végre költségcsökkentő lépéseket. A cég a termelés lassítására helyezi a hangsúlyt és igyekszik elkerülni a leépítéseket.

A cég ma közölte: a Spanyolországi Valenciában található gyárában három helyett két műszakban folytatódik a termelés. A Németország Dél-nyugati részén, Saarlouisban üzemelő egység életbe lépteti a már korábban bejelentett húsz napos gyártási szünetet – jelenti az AFP.

A kölni egység ugyanakkor teljes kapacitással üzemel tovább, hogy kielégítse a Fiestához és Fusionhoz hasonló kisautók iránti igényt. A kölni gyár a költségcsökkentés érdekében az új, EcoBoost motor gyártását osztja meg a romániai Craiovában működő telephellyel.

A cég, amely jelenleg huszonkét európai gyárban összesen 70 ezer alkalmazottat foglalkoztat, megállapodott Németországgal arról, hogy 2011-ig a jelenlegi szinten tartja a munkavállalók számát. Az Európai Automobilgyártó Szövetség (ACEA) adatai szerint a múlt hónapban a Ford 12 százalékkal kevesebb autót adott el, mint 2007 hasonló időszakában.

Saarlouis elbocsát szakszervezet Ford Valencia leépít gyár termelés
Kapcsolódó cikkek