Cégvilág

Heveny szívelégtelenség okozta Ocskay halálát

A boncolás szerint heveny szívelégtelenség okozta hétfőn az Alba Volán jégkorongozójának, Ocskay Gábornak halálát.

Heveny szívelégtelenség miatt állt be a halál - mindössze ez az egy mondat szerepelt az ifjabb Ocsky Gábor boncolásának jegyzőkönyvében. Az elhunyt válogatott jégkorongozó édesapjának az orvosok azt mondták, hogy ilyen tragédiák bárkivel megtörténhetnek, nem csak élsportolókkal. „Heveny szívelégtelenség esetén három-négy percen belül kell érkeznie a segítségnek, különben bekövetkezik a halál. Függetlenül az életviteltől, kortól” - mondta az Alba Volán szakosztály-igazgatója.

Idősebb Ocskay Gábor közölte, hogy a jövőben rendszeresen szerveznek majd Ocskay Gábor emléktornát. Fia emlékére olyan alapítványt hoznak létre, amely fiatal jégkorongozókat és beteg gyerekeket, illetve gyerekek kezelését végző kórházakat, klinikákat támogat. A sportoló hagyatékának egy részét elárverezik, az ezekből befolyó összeget is az alapítvány kapja.

„Szeretném megköszönni az orvosoknak, Papp Lajos szívsebésznek, a csapatnak, hogy végig kiálltak Gábor mellett - hangoztatta idősebb Ocsky Gábor. - Fiamnak a hoki volt az élete, ha ezt elveszik tőle akkor, amikor kiderült a szívproblémája, biztosan összetört volna. Emlékét őrizzük békében!” - mondta az Alba Volán szakosztály-igazgatója.
Ifjabb Ocskay Gábornak 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége ellenére fia négy hónapos kihagyás után, több eltanácsolást követően végül engedélyt kapott a sportolásra.

A szerdai gyászszertartásra rengetegen jelezték részvételüket, ezért nem a korábban kiadott 13 órától, hanem már negyed egytől be lehet majd menni a jégpályán felállított ravatalhoz.

Közvetlenül ez előtt, délben névtáblaavatóra kerül sor, a csarnok a jövőben ifj. Ocskay Gábor nevét viseli majd. Változni fog a csapatnév is, addig ugyanis, amíg a közlekedési vállalat lesz a névadó szponzor, az együttes Alba Volán 19-ként fog szerepelni. A módosítás ifj. Ocskay mezszámára utal, amelyet egyébként a klub és a szövetség is visszavonultat, vagyis ezzel a számozással a jövőben sem a székesfehérvári csapatban, sem a válogatottban nem játszhat majd senki.

A közönség 12:15 és 14 óra között búcsúzhat el a ravatalnál. A koporsót a jégpálya közepén helyezik el, ahová szőnyegen juthat be, aki főhajtással szeretne tisztelegni az elhunyt előtt. 14:15-kor püspöki ceremónia lesz, majd az emlékezők átvonulnak a Béla úti temetőbe.

sport Ocskay jégkorong hoki
Ezek is érdekelhetik
Kapcsolódó cikkek