Cégvilág

Internetes videó portált indíthat a YouTube és a Universal

A YouTube és a Universal az informátorok tájékoztatása szerint egy közös, prémium videó szolgáltatás létrehozásán dolgozik. A döntés jelentős lépés lehetne a tulajdonos Google számára ahhoz, hogy bevételt generáljon a videómegosztóval.

A Universal és a YouTube videó szolgáltatással kapcsolatos tárgyalásai mind a Google, mind a YouTube és a médiaipar helyzetét jelentősen befolyásolhatják – tudósít a Reuters.

Ha sikerül megegyezniük, a Google esélyt kap arra, hogy bevételi forrássá alakítsa a 2006-ben 1,65 milliárd dollárért megvásárolt videómegosztó portál. Emellett az üzlet javítana a YouTube és az offline médiaipar sokszor viharos viszonyán.

Siker esetén a világ első számú videómegosztója a világ első számú zeneipari forgalmazójával közösen külön weboldalt hozna létre, amelyen a Universallal szerződő művészek videóklipjei lennének láthatóak. A források szerint a megállapodást később több stúdió, így az EMI, a Sony, a Warner és az NBC felé is kiterjesztenék, a Huluhoz hasonló portált létrehozva.

videómegosztó Universal média Warner Sony NBC EMI Google youtube
Kapcsolódó cikkek