Cégvilág

Magyar Nagydíj: Elhalasztva!

Magyar állam támogatása, világra szóló alapkőletétel a Balatonringen, csatornázás rohammunkában, mégsem készül el határidőre a zsávolyi pálya.

Egy hónappal ezelőtt a sávolyi MotoGp bizonytalanságáról már felröppent a hír, akkor még maga a spanyol befektető is cáfolta ezt. Most mégis a halasztást jelentette be Suchman Tamás a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos - írja a sonline.hu.

A spanyol fél a gazdasági válsággal magyarázta ennek okát. Különösen a Magyarországot sújtó nehézségek miatt, a beruházás finanszírozásának szervezése több időt vett igénybe a tervezettnél. Vicente Cotino Escriva, a Sedesa Csoport elnöke azt írta: benyújtották a megépítéshez szükséges összeg felére, 45 millió euróra a hitelkérelmet és a beruházás üzleti tervét a Magyar Fejlesztési Banknak.

A bank vezetői elmondták, hogy más koncepció alapján tudják csak elképzelni a pálya finanszírozását, ezért megkezdődött a hitelkérelem átdolgozása, az új változatot rövidesen benyújtják. Ennek értelmében 2010 tavaszára kérték Magyar Nagydíj időpontját.

A cikk itt folytatódik!

Suchman Tamás moto GP Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek