Cégvilág

Megduplázott önerő - Az új idők jele a TriGrant vezére szerint

A hitelszűke ellenére hamarosan lezárható a zágrábi nagyberuházás (Arena Centar bevásárlóközpont) finanszírozása, térségünkben ez lesz az egyik, ha nem a legnagyobb projekt, amelynek a finanszírozását a mostani súlyos pénzügyi válság közepette elsőként sikerül biztosítani – mondta lapunknak Cannes-ban, a világ legnagyobb ingatlanos fórumán Kibédi Varga Lóránt, a TriGranit vezérigazgatója.

A vezető szerint nem kell újabb takarékossági intézkedést hozni a cégnél, az ősszel végrehajtott irodabezárások és a projektek átvizsgálása elegendő lehet. Főleg a romániai és az oroszországi jelenlétet gondolták át, az irányítás zömét így továbbra is a budapesti központból végzik. A vezérigazgató megerősítette a korábban lapunknak már elmondottakat, miszerint a válság miatt elhalasztják a brassói Polus, illetve a moszkvai Mozaika bevásárlóközpontok építését, de az előkészítést és a tervezést mindkettőnél folytatják.

A zágrábi mellett a krakkói Bonarka bevásárlóközpontra és a budapesti irodaberuházásokra összpontosít most a TriGranit. Ezek hitelezése megoldott, bérbeadottságuk pedig kiemelkedő, Zágrábban például 85 százalékos. A horvát fővárosban május elején-közepén hozzáláthatnak az építkezéshez, s jövő nyárra be is fejezhetik azt – mondta a vezető.

Itt 200 millió euró a projekt értéke, ennek 40 százalékát önerőként kell előteremteni, ez duplája annak, amit korábban kértek a cégtől a bankok. „Ez már az új idők jele, szerencsére van elég saját forrásunk, és a szindikált hitelezésben részt vevő bankokat sikerült meggyőzni, már csak egy pénzintézet bólintására várunk” – tette hozzá.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

TriGranit Cannes Polus ingatlan önerő Bonarka projekt Mozaika
Kapcsolódó cikkek