Cégvilág

Megszűnik az ingyenes árufeltöltés a TeszVeszen és a Vaterán is

A második legnagyobb online aukciós portál, a TeszVesz a napokban levélben értesítette felhasználóit: az árufeltöltés eddigi ingyenessége megszűnik, hamarosan listázási díjat vezetnek be - írta a szerdai Népszabadság.

Kedden bejelentették, hogy ugyanerre készül a legnagyobb konkurens (?), a Vatera is. A barátságtalan lépés versenyjogi aggályokat is felvet: kiderült ugyanis, hogy a Vatera tulajdonosa a közelmúltban szép csendben felvásárolta a TeszVeszt - olvasható a lapban.

A hazai online aukciós piacon két nagy szereplő osztozik: a Sanoma-háttérrel alapított TeszVesz, és a több kézen keresztülment, jelenleg egy dél-afrikai internetes befektetőhöz tartozó Vatera. Ketten együtt legalább a piac 90 százalékát lefedik.

Mihálovits András, a versenyhivatal szóvivője a Népszabadságot úgy tájékoztatta: az ügyletet (a TeszVesz honlapja szerint a teszvesz.hu-t megvette a dél-afrikai központú Naspers médiavállalat online divíziója, a MIH Internet Europe, amely a Vatera.hu tulajdonosa is) a hatóság eddig nem vizsgálta - számol be a Hírszerző az MTI alapján. Az eladónak és a vevőnek bejelentési kötelezettsége van a GVH-nak, amit a lap szerint eddig még nem teljesítettek, ám ez önmagában szabályszegés, ezt utólag is megtehetik.

TeszVesz Vatera árufeltöltés aukciós portál
Kapcsolódó cikkek