Cégvilág

Skynet? Cyberháborús központot fejleszenek

A Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a Pentagon megbízásából harminc millió dollárért új informatikai központot alakít ki, azzal a céllal, hogy a védelmi erő szimulálhassák a cyberháborút.

Az országok ellen végrehajtott cybertámadások lehetőségét egyre komolyabban veszik a kormányok. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a múlt hónapban az ENSZ a cybertámadások kezelését ahhoz a részlegéhez osztotta be, amely a tömegpusztító fegyverek leszerelésével is foglalkozik – írja a New Scientist.

Egyes katonai szakértők szerint azonban például a cybertámadás elleni védekezési gyakorlatai a baj megtörténte utáni helyzetre koncentráltak. A Pentagon ezen szeretne változtatna a DARPA által 30 millió dolláros költséggel kifejlesztett cyberháborús központtal. A National Cyber Range-nek nevezett centrum nem csak a potenciális támadók hardver hátterét utánozza majd, hanem a hackerek viselkedését is. A hadsereg az ország műholdas és telekommunikációs hálózatának pontos másolatát használhatja fel a szimulált harci helyzetekben.

Skynet Pentagon cyber hardver DARPA támad hacker
Kapcsolódó cikkek