Cégvilág

Borsot tör az IBM a Cisco orra alá

Az IBM és a Brocade Communication Systems kibővítette értékesítési együttműködését. A routerekre és más hálózati eszközökre vonatkozó megállapodás közelebb hozza egymáshoz a két céget akkor, amikor a piacvezető Cisco gyengélkedik.

A megállapodás értelmében az IBM saját értékesítési hálózatán, saját logójával ellátva forgalmazza majd a Brocade hálózati eszközeit. Az informatikai iparban ismert lépéssel a kisebb cég (a Brocade) a vele szövetkező óriás erőforrásait használja a jobb piaci elérés érdekében – írja az AP.

A mai bejelentés elsősorban a Brocade számára fontos, az IBM-nek ugyanis óvatosan kell alakítania kapcsolatát a többi gyártóval, akikkel a továbbiakban is partnerségi viszonyt akar ápolni. A Brocade 3 milliárd dollárért vásárolta meg a Foundry Networkstől a routereket gyártó részleget, így a világelső Cisco számára nem jelenthet igazán nagy kihívást.

Az IBM is megerősítette további együttműködési szándékát a Ciscóval, amely viszont agresszív terjeszkedésbe kezdett: hamarosan megkezdi a szerverek forgalmazását, új frontot nyitva régi szövetségesével, a HP-val.

szerver hálózat internet HP cisco Brocade router IBM
Kapcsolódó cikkek