Cégvilág

Budapest Televízió: vége! Felszámolják a fizetésképtelenség miatt

Elindult a 20 millió forint jegyzett tőkéjű Budapest Televízió Televízió Tömegkommunikációs Zrt. felszámolása: az eljárást a cég fizetésképtelensége miatt egy beszállító kezdeményezte – olvasható a csütörtöki Napi Gazdaságban. A televízió a médiahatóságnak is tartozik, 12,5 millió forint műsorszolgáltatási díjjal.

A Fővárosi Ítélőtábla információi szerint az izraeli székhellyel rendelkező, a tel-avivi tőzsdén is jegyzett Space-Communication Ltd. 2006 novemberében kezdeményezte az eljárás megindítását, s az ítélőtáblához tavaly júliusban került az ügy, miután a Budapest Televízió fellebbezést nyújtott be az elsőfokú bíróság ítélete ellen – áll a cikkben.

A televízióval szembeni hitelezői igények bejelentésének határideje május 9-én jár le, a követelések összege viszont még nem ismert – tájékoztatta a lapot Kincs László felszámolóbiztos, a Budapest Investment Zrt. munkatársa - idézi a BAMA a távirati irodát.

 



A felszámolóbiztos és az ítélőtábla nem adott felvilágosítást arról, hogy milyen összegű követelés miatt indult el a felszámolás. Azt mindenesetre azonban tudni lehet, hogy a 18 éve sugárzó Budapest Tv már januárban kérte 17 millió forintos műsorszolgáltatási díjának csökkentését az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT). A hatóság azonban megalapozottság hiányában elutasította a kérelmet, majd ugyanígy járt el az újabb, márciusi beadvány esetében is.

A televízió a médiahatóságnak 12,5 millió forint műsorszolgáltatási díjjal tartozik – közölte a lappal az ORTT, jelezve, hogy követelését bejelenti a felszámolónak is.

kincs felszámolás Budapest Televízió
Kapcsolódó cikkek