Cégvilág

Győzött a Négy Mancs, abbahagyja a libatömést a Pannon Lúd

Befejezi a töméssel nevelt libák feldolgozását és szabadtéri állattartásra tér át a magyarországi Pannon Lúd (PL) Kft. – közölte Marcus Müller, a Négy Mancs (NM) elnevezésű német állatvédő szervezet kampányvezetője.

Szerinte a cég döntése az NM kényszeretetés elleni tavalyi kampányára vezethető vissza, mivel a magyar vállalat ennek nyomán kiszorult a német piacról. E döntéssel a társaság hosszú távon stabil piaci pozíciókat biztosíthat magának, és új állásokat teremthet – tette hozzá.

Az NM szerint a hosszas tárgyalásoknak köszönhető, hogy a magyar cég a libatartás megszüntetése helyett az „európai megoldások” átvétele mellett határozott, vállalva a beruházási pluszköltségeket is. A szervezet leszögezi: a libatöméssel dolgozó többi magyar cégnek – elsősorban a szentesi Hungerit Zrt.-nek – is követnie kellene a PL és az azonos cégcsoporthoz tartozó Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó (KB) Zrt. példáját.

A Hungerit a németországi láncok közül az Edeka, a Globus, a Real és a Norma részére szállít „állatkínzó” módszerekkel előállított termékeket. A Rewe, a Kaufland, az Aldi és a Tengelmann viszont már a tavalyi botrány nyomán leállította a tömésből származó libamáj vásárlását, s ezzel hozzájárult a PL mostani döntéséhez – állítja az NM.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

hízott Hungerit állatvédő libatömés pannon lúd négy mancs
Kapcsolódó cikkek