Cégvilág

Jegyvásárlás bárhol, bármikor - Újdonság a BKV-tól

Időalapú, hatvan és kilencven perces konstrukció bevezetését tervezi a Budapesti Közlekedési Vállalat.

A BKV Zrt. várhatóan a második fél évtől mobiljegy bevezetését tervezi – tudtuk meg a cég illetékeseitől. A közlekedési vállalat tervei között a „mobil 60-90 jegy” megvalósítása szerepel, ennek érvényessége hétköznap fél öt és 23 óra közötti vásárlás esetén 60 perc, 23 óra és hajnali fél öt között, illetve hétvégén és munkaszüneti napokon 90 perc lenne.

A mobiljegy a többi jegy- és bérletárral nem lesz összefüggésben. Kiegészítő jellegű, azaz a tarifarendszer olyan új eleme, amellyel az utasok a nap bármely időszakában, bárhol jegyet tudnak vásárolni. A bevezetés egyelőre kísérleti jellegű lenne, s a tapasztalatok elemzése és értékelése után véglegesítik.

A Fővárosi Közgyűlés már a BKV Zrt. 2008. évi viteldíjainak megállapításakor rendeletbe foglalta a „mobil 60-90” jegyet. Az új bilétafajta azonban nem lépett életbe a tarifaemeléssel egy időben, azt a közgyűlés új rendelet megalkotásához kötötte a technikai és egyéb feltételek kidolgozásának szükségessége miatt. A mobiljegy ára viszont továbbra is az akkor tervbe vett 499 forint marad – a mobilos tranzakciókhoz kapcsolódó egyéb költségeket az utas fizeti.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

bérlet jegy bevezet BKV mobiljegy tarifa közgyűlés tranzakció mobil
Kapcsolódó cikkek