Cégvilág

Jótékonysági est a méhnyakrák ellen

Hetedik tartja meg évenkénti jótékonysági estjét a Béres Alapítvány, most Szolnok város méhnyakrák megelőző programjának támogatására.

A jótékonyági estben - amelyen neves zenészek vesznek részt - egyidejűleg ötvöződik a Béres Alapítvány daganatos betegségekkel szembeni küzdelme, a Béres Gyógyszergyár húsz éve felvállalt küldetése az egészséges emberért, és a Béres cég szolnoki jelenléte- mondta Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke.

Sajnos a méhnyakrák igen gyakori hazánkban, az évente jelentkező, megközelítőleg 2000 új méhnyakrákos esetből 600 halálos kimenetelű. Ezért a ma már megvalósítható védelem biztosítása közös felelősségünk – hangsúlyozta az elnök asszony és hozzátette: az alapítvány örömmel áll Szolnok önkormányzatának prevenciós programja mellé, és az est teljes bevételét e cél megvalósítása érdekében ajánlja fel.

Szalay Ferenc Szolnok Város Polgármestere elmondta: az önkormányzat egészségügyi szakmai programjának megfelelően komplex prevenciós stratégiát dolgozott ki, melynek fontos része a felvilágosító munka, a szűrés, és a méhnyakrákot kiváltó vírus, a HPV elleni védekezés. A program akkor lesz hatékony, ha a szakma, a döntéshozók, és mindazok, akiknek lehetőségében áll a program támogatása összefognak a betegségmegelőzés érdekében. A jótékonysági estre jegyek egységesen tíz ezer forintos áron kaphatók Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központ jegypénztárában. A támogatásokat a Béres Alapítvány számlaszámára várják OTP 11703006-20056326

Szolnok méhnyakrák Béres alapítvány
Kapcsolódó cikkek