méhnyakrák

Több mint nyolcezer szülő nem kérte lányának a HPV-vakcinát

Magyarországon a méhnyakrák vezető haláloknak számít, a mellrák után a második leggyakoribb nemi szervi daganat.
2019.03.26 Olvasási idő:

Idén is kérhető az ingyenes méhnyakrák elleni védőoltás

A védettség eléréséhez féléves különbséggel két oltásra van szükség, ezeket a 7. évfolyamra járó lányok a tanévben ősszel és tavasszal kapják meg.
2018.09.07 Olvasási idő:

Tízezer szülő mondott nemet az ingyenes HPV-oltásra

A 2017–18-as tanévben 10 ezer leány szülője nyilatkozott úgy, hogy nem kéri a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást hetedikes lányának.
2018.06.12 Olvasási idő:

Idén is kérhetik a méhnyakrák elleni védőoltást az iskolás lányok

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás – mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
2017.10.17 Olvasási idő:

Szeptemberben oltják HPV ellen a hetedikes lányokat

Majdnem 47 ezer hetedik osztályos lány kaphatja meg ingyenesen a méhnyakrák elleni védőoltást. A vakcina igényléséhez csupán egy iskolai nyilatkozatot kell kitölteniük a szülőknek szeptember 15-éig. A méhnyakrákot előidéző humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltás népszerűsítésének önálló aloldalt szentelt saját honlapján belül az ÁNTSZ.
2014.08.19 Olvasási idő:

Védőoltás: több az előnye, mint a hátránya

A korábbi évekhez képest jelentősen nőtt számos ajánlott védőoltás ismertsége, így a méhnyakrák, a rotavírus és a pneumococcus okozta tüdőgyulladás elleni oltóanyagé is.
2011.02.23 Olvasási idő:

Megelőzhető a méhnyakrák miatti halálozás

Európában 60 ezer nő betegszik meg évente a halálos kórban, a betegek fele veszti életét a méhnyakrák miatt. Nálunk ötszázan halnak meg a kórban évente. Pedig a betegség a védőoltás és a szűrés együttes alkalmazásával megelőzhető.
2010.01.26 Olvasási idő:

Hazánkban évente ötszázan vesztik életüket méhnyakrákban, pedig van mód a megelőzésre

Az évi 280 000 méhnyakrák okozta haláleset több, mint 80 százaléka a fejlődő országokban következik be. Nálunk pályázatot indítottak a térítésmentes oltásra.
2009.07.27 Olvasási idő:

Jótékonysági est a méhnyakrák ellen

Hetedik tartja meg évenkénti jótékonysági estjét a Béres Alapítvány, most Szolnok város méhnyakrák megelőző programjának támogatására.
2009.04.17 Olvasási idő:

Életmentő vakcinák a kislányoknak

Kétszáz felső tagozatos iskolás lány részesülhet a méhnyakrák elleni védőoltásban az első, e célra kiírt pályázat eredményeként - jelentették be ma délelőtt a Magyar Vöröskeresztben tartott sajtótájékoztatón. Hazánkban évente ötszázan vesztik életüket e kórban.
2009.01.20 Olvasási idő: