Cégvilág

Kivárnak a Windows-váltással az amerikai menedzserek

A Dimensional Research 1 100 amerikai IT vezetőt kérdezett meg arról, mik a tervei a Windows új, 7 jelű operációs rendszerének megjelenését követően. A megkérdezettek 83 százaléka úgy válaszolt: még legalább egy évig nem vált az új szoftverre.

Az eladások csökkenésével a Windows 7 fejlesztői nagyobb sebességre kapcsoltak, az informátorok szerint a Microsoft már ősszel piacra dobhatja az új operációs rendszert – írja a Yahoo Tech. A szoftver béta verziójáról eddig javarészt pozitív kritikák jelentek meg, Redmond pedig abban reménykedik, hogy sok kitartó XP felhasználó a Vista kihagyásával rögtön a Windows 7-re vált majd.

A Dimensional Research 1 100 amerikai IT vezető megkérdezésével végzett felmérése azonban nem erősíti meg ezt a feltételezést. A válaszadók 83 százaléka ugyanis úgy nyilatkozott: legalább tizenkét hónapot vár a megjelenés után, mielőtt az új operációs rendszerre váltana. 41 százalék pedig akár két évet is várna a szoftvercserével.

A hírügynökség szerint a habozás oka a gazdaságban és nem az informatikában keresendő. A Windows 7-re történő upgrade munkaállomásonként mintegy 100 dolláros költséggel jár akkor, amikor a vállalatok minden korábbinál szigorúbb költségvetéssel terveznek. A menedzsereknek azt kell eldönteniük: megtérül-e a termelés során a Windows 7-tel a váltás költsége?

operációs rendszer Vista windows IT XP upgrade Microsoft menedzser
Kapcsolódó cikkek