Cégvilág

Szabad a bejárás az állatvédőknek az állattartó telepekre

Együttműködésről állapodott meg a Baromfi és a Nyúl Terméktanács, továbbá a Fehérkereszt Állatvédő Liga annak érdekében, hogy megakadályozzák a továbbiakban a magyar gazdasági kishaszonállat-tenyésztés feltételeit érő esetleges állatvédő támadásokat.

A két szakmai szervezet valamint az állatvédő liga közös szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott: a civil állatvédők szabad bejárást kapnak az állattartó telepekre, illetve olyan fiatal szakembereket képeznek ki szeptemberig, akik folyamatosan ellenőrizni tudják a tenyésztés állatjóléti körülményeit, valamint a szabályok betartását.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga 2009 januárjától civil állatvédelmi ombudsmanként alkalmazza Cerny Róbert állatvédelmi jogászt.  

Czerny az állatvédelem gyakorlatában jogkövető magatartást vár el, s azért kíván tenni, hogy mihamarabb tárgyszerű, érvényes joganyag foglalja keretbe az állatvédelem-állatjóllét pontos határait, s ezen belül a haszonállatok állatjólléti helyzetét is. A terméktanácsokkal induló összefogás egyik célja éppen a vonatkozó joganyag létrejöttének elősegítése. Az állatvédelem az EU-ban tagállami hatáskör, a magyar joganyagban pedig még sok hiányosság van.

támadásook élelmiszerpiac Cerny Róbert négy mancs állatvédők állatvédelmi jogász
Kapcsolódó cikkek