Cégvilág

Új "agyat" ültet televízióiba a Toshiba

A Toshiba ősszel dobja piacra Cell nevű processzorával szerelt televízióit. A chipet a japán cég a Sonyval és az IBM-mel közösen fejlesztette ki és jelenleg a Playstation 3 konzolokat hajtja.

A Cell a konzolos használat céljából a videófeldolgozásra szakosodott: a Power PC magot nyolc társprocesszor egészíti ki, ezzel növelve a teljesítményt. A Toshiba megerősítette, hogy a Cell alapú televíziók is az őszi árukínálat részét képezik Japánban, a processzor ezzel először jelenik meg a fogyasztói elektronika világában – írja a PC World.

Egyelőre nem tudni, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd az új készülékek, de a Cell képességeit a Toshiba már több szakkiállításon demonstrálta. Ezek során a processzor valós időben alakított a HD minőséghez közeli, nagyformátumú anyaggá videókat.

A lap szerint a valódi HD-hoz szokott nézők nem lesznek teljesen elégedettek a Cellel, de a processzor kétségtelenül sokat javít a hagyományos videóminőségen. Az viszont biztos, hogy – a konzolkedvelők bánatára – a Cell segítségével sem lehet majd a Playstationre írt játékokat a televízión játszani.

HD toshiba PLAYSTATION konzol Japán tévé
Kapcsolódó cikkek