Cégvilág

Gyógyászati segédeszközöket gyárt az év felelős vállalata

A dán tulajdonú Coloplast Hungary Kft. kapta 2009 Valóban Felelős Válllalata díját a Magyarországon elsőként megrendezett CSR piac kiállítás keretében. A kkv különdíjat a Bakos Faipari Egyéni Cég nyerte. A CSR intézkedések kategóriában nem hirdettek győztest.

Csizmadia Edit, a CSR piacot szervező KÖVET egyesület kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak elmondta, a zsűri szerint több jó pályamunka is érkezett a felelős intézkedések felhívásra, ám egy sem bizonyult kiemelkedőnek. "A zsűri szerint egy-két vállalat csalódást okozott, ami azt bizonyítja, a cégeknek még van mit tanulniuk. A legtöbben a CSR intézkedések kategóriában pályázott, s mindösze 12 cég gondolta úgy, hogy az Valóban Felelős Kategóriában is megmérettetheti magát" – fogalmazott.

Az idei nyertes, gyógyászati segédeszközöket gyártó, hazánkban 1500 főt foglalkoztató Coloplast Kft. elsősorban dolgozói programjaival és a felhasználókkal történő kapcsolattartás miatt érdemelte ki a díjat. A CSR-t a legtöbben még mindig elsősorban az adományozással, a szociális problémák felkarolásával és kulturális mecenatúrával azonosítják, pedig a felelős vállalati tevékenység házon belül kezdődik – mondta lapunknak Borbély Attila, a Coloplast Kft. létesítmény üzemeltetési vezetője. A cég meghatározott időnként személyes találkozót szervez a dolgozók és a termékeket felhasználó páciensek között azért, hogy a munkatársak, akik a segédeszközöket készítik megismerjék ezek a termékek mit jelentenek egyes felhasználók életminősége szempontjából.

A vállalat egészséges munkahely programot hirdetett: többek között rendszeresítette a szűrővizsgálatokat, életmódtréningeket tart s teljesen kitiltotta gyáraiból a dohányzást. Ehhez leszoktató programot is szervezett – tette hozzá Borbély Attila. A vállalat évente CSR jelentést tesz közzé, amelyben a cég szén-dioxid kibocsátásán túl az szelektíven gyűjtött hulladékok mennyiségét és dolgozói szemléletformálás eredményeit is közzéteszik.

A KÖVET Egyesület a CSR Europe partnerszervezeteként első alkalommal rendezte meg a CSR piac kiállítást, amely lehetőséget adott a vállalatoknak arra, hogy a társadalmi felelősségvállalalás terén elért eredményiket szakmai kiállítás keretében mutassák be.

További részletek a pénteki Világgazdaságban

CSR Csizmadia Edit CSR Europe Coloplast vállalati felelősségvállalás KÖVET egyesület
Kapcsolódó cikkek