Cégvilág

Intim titkokra vadászott a Deutsche Telekom?

A Handelsblatt szerdai száma a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva arról számol be: a Deutsche Telekom egy magánnyomozó iroda segítségével gyűjtött adatokat egy potenciális alkalmazott legbelsőbb magánügyeiről.

A Handelsblatt példaként említ egy jelentést egy horvát távközlési vállalat menedzser-asszonyát, akit vezetői pozíció betöltésére szemelt ki a Deutsche Telekom ottani leányvállalata.

Az thelocal.de által idézett Handelsblatt egy 2004. áprilisi keltezésű bizalmas személyi anyagot ismertetett, amelyben többek között a következő kitétel szerepelt: "úgy hírlik, a hölgy az ágyban igen tapasztalt és találékony szexpartner." A dokumentum emellett felsorolja az asszony szeretőit.

A dossziét egy német detektíviroda állította össze.  A DT a Handelsblatt érdeklődésére közölte: általában nem végez elemzést a pályázók magánéleti  környezetéről. A cég egykori biztonsági tanácsadója viszont a lapnak állította: biztos tudomása van arról, hogy a DT Horvátországban, Macedóniában, Szlovéniában és Magyarországon több tucat átvilágítást végeztetett a pályázókkal kapcsolatban.

nyomoz DT Handelsblatt Deutsche telekom detektív átvilágítás
Kapcsolódó cikkek