Cégvilág

Los Angeles kedvenc busza itthon is bemutatkozott - Fotók!

A magyar piacon másfél évtized után először szerepelt nyilvános eseményen a kaposvári NABI autóbusz. Az Egyesült Államok piacain méltán kedvelt CompoBus a Tököli Repülőtéren megrendezett 6. Buszfesztivál egyik legnépszerűbb szereplője volt.

Másfél évtized után először mutatkozott be a hazai közönségnek a NABI. A cég a Tököli Repülőtéren megrendezett 6. Autóbusz Fesztiválon állította ki az amerikai piacon nagy sikert arató termékeit. Látható volt a Budapesten gyártott alacsony padlójú autóbusz rozsdamentes acél vázszerkezete, valamint a világon egyedülálló kompozit autóbusz, amely Kaposvárott készül.

Ez utóbbiból, az újraindítás óta nemrég szállította ki a NABI a századik példányt az Egyesült Államokba, amely a Los Angeles Metro közlekedési vállalat 260 + 740 db-os Compobus megrendelésére készült. Az érdeklődők - Magyarországon először - kipróbálhatták a Compobus egyik első bemutatópéldányát, amely a látogatókat is szállította a kiállítás helyszínei között.

"A jelenlegi gazdasági helyzetben előnyös és kívánatos a hazai gyártás és beruházás további erősítése" – fogalmaz Baranyai Ferenc a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft cégvezetője.

 „A magyar munkahelyek megtartása, a hazai profit és értékteremtés szerepe komolyan felértékelődik a forráshiányos időszakban. Ráadásul ha egy hazai közlekedési vállalat magyar gyártótól rendel, az árfolyamkockázatoktól kevésbé kell tartania. Ezen fő érvek mentén kezdtünk el foglalkozni a magyar és európai piacra lépés gondolatával” – mondja a NABI Kft. vezetője.

A NABI-ról

Az 1992-ben alapított NABI (North American Bus Industries) Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten működtet busz karosszéria gyártó és összeszerelő üzemeket.

A cég sorozatban gyártja a SCRIMP technológiával készülő könnyűszerkezetes kompozit autóbuszát a CompoBus-t. A NABI jelenleg mintegy négyszázötven főnek ad munkát hazánkban.

A cég sorozatban gyártja a SCRIMP technológiával készülő könnyűszerkezetes kompozit autóbuszát a CompoBus-t. A NABI jelenleg mintegy négyszázötven főnek ad munkát hazánkban.

NABI buszok összeszerelése Kaposváron NABI busz Los Angelesben -->

Compobus karosszéria busz gyárt los angeles Nabi autóbusz fesztivál
Kapcsolódó cikkek