Cégvilág

Nem elég a bevétel? - Az Intel "hajtaná" a cégeket

Az Intelnek nehézséget okoz a gazdasági válság miatt lassul PC ipari, ezért nemrég felméréssel illusztrálta, hogy a vállalatoknak érdemes Core 2 vagy Quad processzorra váltaniuk.

Az Intel által megrendel kutatásban 107 amerikai és európai vállalat nyilatkozott hardverfrissítési terveiről a válság tükrében. Eszerint a cégek 32 százaléka lassított az új eszközök beszerzésén, 60 százalék változatlan ütemben folytatja a cserét, míg 8 százalék a korábbinál gyorsabban újítja fel eszközparkját – írja a PC World.

Az Intel a múlt héten igyekezett demonstrálni, hogy a nagyvállalatoknak érdemes változatlan ütemben upgrade-elniük. Számításaik szerint egy 30 ezer PC-vel dolgozó cégnél 17 hónap alatt megtérül, ha új típusú Core 2 Duo vagy Quad processzorra vált. Sőt, a vezető chipgyártó vPro nevű biztonsági- és menedzsment technológiáját javasolja a még gyorsabb megtérüléshez: állításuk szerint ezzel együtt tíz hónap alatt behozzák az árukat az új eszközök.

Ugyanakkor az In-Stat független informatikai elemző cég szakértője szerint ez a számítás csak bizonyos nagyvállalatok esetében állja meg a helyét, ráadásul nem tartalmazza az olyan tételeket, mint a szoftverfrissítés, amelyet a cégek többsége szintén elhalasztott.

quad Core 2 Duo vPro frissít Intel upgrade processzora PC
Kapcsolódó cikkek