Cégvilág

Norvégiában tör előre az OMV

Két új norvégiai feltárási licencen keresztül erősít az északnyugat-európai szénhidrogén-kutatásban az osztrák OMV olaj és gázipari csoport.

Újannan szerzett engedélyeivel nyolcra növelte a norvég partmenti vizeken lévő szénhidrogén-kutatási licencei számát az osztrák OMV. A PL 529-es és a PL 537-es engedély is barents-tengeri területre vonatkozik. Az OMV Norge AS a PL 537-esen területen három céggel, Idemitsuval, a Spring Energy-vel és and az SDOE-vel közös vállalatban dolgozik. A PL 529-esben az üzemeltető olasz ENI, valamint a DONG és a Wintershall a partnere. A kutatási engedélyeket a Norvég Olaj és Energia Minisztérium adta ki.

Helmut Langanger, az OMV feltárásért és termelésért felelős igazgatósági tagja cége közleményében úgy nyilatkozott, hogy a két új licenc révén tovább erősödik az OMV norvégiai feltárási pozíciója.

Közelmúltbeli beruházásaival, magas minőségű szabványaival a társaság már bebizonyította az üzletágnak a fenntartható fejlődésért egyik leginkább elkötelezett vállalata, s tiszta stratégia mentén dolgozik további fejlesztésein.



Norvégia a világ hetedik legnagyobb olajtermelő és harmadik legnagyobb olajexportőr országa. A 2005-ben alapított OMV Norge AS az osztrák OMV Exploration & Production GmbH leányvállalata, központja Stavangerben van. Az általa birtokolt nyolc licencből öt a Barents-tengeren van, egy a Norvég-tengeren és kettő az Északi-tengeren. Ebből ötön maga az OMV az üzemeltető.

A világ 17 országában

Az OMV nemzetközi kutatási és termelési üzletága 17 országban van jelen, ezen belül hat kulcsfontosságú térségben: Közép-Kelet-Európában, Észak-Afrikában, Észak-Nyugat Európában, a Közel-Keleten, Ausztráliában és Új-Zélandon, végül az orosz kaszpi térségben. Napi mintegy 308 ezer hordó olajat termel, bizonyított készletei mintegy 1,2 milliárd hordó olajegyenértéket tettek ki 2008 végén.

Norvég OMV Langanger szénhidrogén
Kapcsolódó cikkek