Cégvilág

Talmácsi kiállt menedzsere mellett

Kiállt menedzsere mellett Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, aki csütörtökön szerződést bontott a Balatonring Teammel a második motor hiánya és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása miatt.

A magyar sportoló állásfoglalásában visszautasította Jorge Aspar Martínez csapatfőnök pénteki ajánlatát, aki csak vele személyesen kívánt tárgyalni, mivel szerinte "Talma" menedzsere, Stefano Favaro provokálta ki a szakítást - írta a bama.hu az MTI híre alapján.

"Mi továbbra is készek vagyunk megoldást találni a folytatást illetően, azonban ezidáig nem keresett Martínez úr sem engem - ellentétben állításával, miszerint többször is próbált utolérni -, sem pedig barátomat és menedzseremet, Stefanót - közölte Talmácsi. - Bevett szokás, hogy a profi sportban a sportolót érintő kérdésekben mindig az őt képviselő menedzserrel kell tárgyalni, a versenyző feladata pedig, hogy mindig a maximumot nyújtva versenyezzen. Mindezt pont egy profi motorversenyző, Jorge Aspar Martínez ne tudná?

Velem kapcsolatban 2002 óta így működik a dolog és Martínez úrral Stefano már két szerződésről is egyeztetett, majd azok aláírásra is kerültek, nem értem, hogy most mi a baj? Aki Stefanót támadja, az engem is támad. Bárki, bármit mondhat a döntés az enyém volt. Martinez úrnak pedig pontosan tudnia kell, hogy mi történt a háttérben, hiszen többször is próbáltunk kompromisszumot keresni, mindhiába. Az állandó stresszhelyzet miatt úgy döntöttem, nem kockáztatom tovább testi épségemet, nem akarok még egyszer dühből motorozni, így szerződést bontottam. Stefano az a személy, aki jogilag képvisel és vele lehet egyeztetni a feltételeket. Én motorversenyző vagyok."

A tervezett egyeztetéssel kapcsolatban a magyar versenyző kijelentette: bár őt még nem értesítette az istálló vezetője, de ha a héten Budapestre jön, szívesen találkozik vele. Kiemelte ugyanakkor, hogy a szerződés feltételeiről továbbra sem ővele, hanem jó barátjával és egyben menedzserével kell tárgyalni.

"Folyamatosan forró dróton vagyok Stefanóval és pontosan tudom, hogy most is azon dolgozik, hogy mielőbb újra versenyezhessek, és én maximálisan megbízom benne, hiszen évek óta együtt dolgozunk. Ha valakire, akkor rá mindig mindenben számíthatok. Olasz emberként, amit csak tudott megtett értem, a magyar motorsportért. Az én sikerem pedig hozzájárult az egész ország hírnevének növeléséhez, és mindebben óriási szerepe volt/van Stefanónak is, aki nem magyar állampolgár" - tette hozzá Talmácsi, aki a szakítás miatt kihagyta a hétvégi Francia Nagydíjat.

motorsport stephano favarro Talmácsi Gábor
Kapcsolódó cikkek