Cégvilág

A bubik száma sokszorozható

Magyarországon is megjelent az otthon készíthető szóda és szénsavas üdítőket előállító gépek világelső gyártója az izraeli székhelyű SodaStream. A társaság termékeit a világ 30 országában forgalmazzák, mintegy 8 millió háztartásban használják.

Kiemelt piacai Németország, ahol a háztartások 30 százalékában található meg ez az eszköz, Svájcban ugyanez a mutató 24, illetve Svédországban már eléri a 12 százalékot. Németországban a géppel gyártható nedű a negyedik legnépszerűbb üdítőfajta.


A céget a múlt század elején alapították Angliában szénsavasító gépek gyártására. Jelenleg ez a tevékenység hat országban folyik, a cég tavalyi bevétele elérte a 160 millió dollárt. A  magyarországi piacon a termékeket már tavaly óta forgalmazzák a termékeket a háztartási és elektronikai eszközöket árusító nagy kereskedelmi láncokban.

Az üzleti terveket firtató kérdésünkre a márka hazai képviselője Buga László elmondta, hogy nálunk egyelőre a cél a termék minél szélesebb körű megismertetése. A szódagépet jelenleg 126 boltban forgalmazzák.
A SodaStream használata egyszerűbb, mint a régi szódásszifonoké, és jóval ritkábban van szükség a szifon cseréjére, használattól függően néhány hónaponként kell újat vásárolni. A buborékok mennyiségét is lehet szabályozni. 

szódagép szörp háztartási eszköz
Kapcsolódó cikkek