Cégvilág

Az időjárás "lecsap" a strandokra - Képgalériával

Éjszakai fürdőzéssel próbált lendíteni a strandok forgalmán a múlt héten a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Bár a fővárosi strandok jó részét üzemeltető társaságnál szabadságolások miatt senki sem akart nyilatkozni, azt megtudtuk: a rossz idő miatt a héten már sem a Paskál, sem a Római, de még a meleg vizes medencét is működtető Palatinus sem nyitott ki.

„Jó pár év óta most először fordul elő, hogy júniusban az idényfürdők mindegyikét bezárják” – mondta egy a strandbizniszben érdekelt nyilatkozónk. „Az időjárás az amúgy szolgáltatásban bővelkedő komplexumoknak sem kegyelmez: immár három napja tart zárva a mogyoródi Aquaréna” – válaszolt lapunk megkeresésére az üzemeltető szóvivője, Bán Tamás.

„A látogatószámot tekintve már most többezres mínuszban vagyunk tavalyhoz képest, s úgy néz ki, a június teljes egészében kiesik az idén” – tette hozzá. A szezonálisan működő csúszdaparknak ez nem kis veszteséget jelent, hiszen a teljes éves bevételt száz nap alatt kell kitermelniük.

A mogyoródi Aquaréna Kft. évente mintegy százezer vendéget fogad, tavaly több mint 11 százalékkal, 470 millió forintra emelkedett az árbevétele, s üzemi szinten is már 8 millió forint nyereséget tudott elkönyvelni.

Bán Tamás szerint ez az év a jelenlegi állás szerint rosszabb lesz a tavalyinál, bár a válság miatt jelentős belföldi forgalommal számolnak júliusban és augusztusban is, feltéve, ha az időjárás ennek nem szab korlátokat.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='394122']

római fürdő strand Palatinus látogató Aquaréna vendég Paskál forgalom
Kapcsolódó cikkek