Cégvilág

Az M0-s újabb szakasza 9,75 milliárdért épül

Az EMWL Autópálya Konzorcium (vezető tagja: Euroaszfalt Kft. tagjai: MAHÍD 2000 Zrt., W-MIX Kft., Lavinamix Kft.) fogja építeni az M0-s útgyűrű déli szektorának 51-es főút és M5-ös autópálya közötti szakaszát.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által a kivitelezésre kiírt tenderre hat pályázat érkezett, a közbeszerzést a legalacsonyabb árajánlatot tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó konzorcium nettó 9,75 milliárd forinttal nyerte.

A 6,3 kilométer hosszú szakasz 2x3 forgalmi sávval, plusz leállósávval, kétrétegű betonburkolattal épül, az elválasztó sávban kétsoros beton elválasztó elemekkel. A beruházás keretében két csomópontot és öt műtárgyat, valamint mintegy 16,5 kilométer védődőkerítést építenek. Az útszakaszon a megengedett óránkénti sebesség 110 kilométer lesz.

Az útszakasz 2010. év végére tervezett forgalomba helyezésével megszűnik az M5-ös sutópálya igénybevétele az M0-s keleti szektor - M0-s jelenlegi déli szektora összekötése céljára. Addig azonban nehézséget fog okozni, hogy az M0 - 51-es főút csomópontja a meglévő M0-s pálya forgalmának folyamatos fenntartásával fog átépülni, szakaszosan változó forgalomterelési viszonyok mellett. A beruházás az támogatásával valósul meg, a KÖZOP (Közlekedésfejlesztési Operatív Program) keretében.

új szakasz építés kilométer M0
Kapcsolódó cikkek