Cégvilág

Etikus-e a Magyar Rádió elnökének 40 milliós sikerpénze?

A Magyar Rádió elnöke, Such György 40 millió forint feletti sikerdíjat kaphatna a tavalyi év után, illetve hasonló összeg járna neki a 2007-es év után is. Rádió kuratóriuma a szerződés ellenére sem akar fizetni, morális okokra hivatkozva: a közrádió elnöke ne keressen ennyit válság idején.

Such György a Magyar Rádió elnöke az Index információi szerint 40 millió forint körüli jutalommal zárhatja a 2008-as évet, miután menedzserszerződése értelmében a Magyar Rádió jó teljesítménye után neki jár a sikerdíj. A havi 1,8 millió forintért dolgozó elnököt viszont a kuratórium nem engedi rögtön a kasszához.

Such György egyetlen forintot sem vett fel még az eredményhez kötött díjazásából se 2008-ban, se 2009-ben, mert az MRKA Kuratóriumának elnökségében nagy vitát váltott ki, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben jogos-e felvenni ezt az összeget.

Such az idei magas, 972 millió forintos nyereséget részben annak tudja be, hogy a tervben szerepeltek annak a digitális multiplex pályázatnak a megvalósításához kapcsolódó költségek is, amit végül nem nyertek meg, illetve a költségracionalizálás és a reklámbevételek eredményének tudja be. A Magyar Rádió ugyanis indult a digitális átállás során a digitális rádiós frekvenciák működtetésére kiírt pályázaton, de ezt végül, a tévés pályázathoz hasonlóan, az Antenna Hungária nyerte meg.

A Magyar Rádió az eredményt bíróságon is megtámadta, mégsem járt sikerrel. A digitális multiplex kiépítésére félretett közel egymilliárd forint így megmaradt.

Index-->

Magyar Rádió archívum sikerdíj Such
Kapcsolódó cikkek